log-in-icon
search-icon close-search-icon
0
cart-icon close-cart-icon

Ljudabsorbent och lampa Moon

[ 12317]

15.140,00:- SEK
Exkl. moms

Färg
Modell

Produktbeskrivning


Ljudabsorbent och lampa Moon.
Moon är en klotformad lampa med riktat ljus, som kännetecknas av funktionell precision, innovation, och akustisk såväl som belysningsmässig prestanda i den högsta divisionen. Lampans form och generösa storlek gör att den effektivt absorberar såväl hög- som lågfrekvent buller. Funktionaliteten är hög. Inuti klotet döljer sig också LED-belysningens drivdon. Armaturen är insänkt i lampan för att åstadkomma ett riktat, bländningsfritt ljus.  Estetiskt sett kännetecknas Moon av elegans och perfektion i utförandet. ”Här kombinerar jag två klassiska lampformer: klotet och konen, som döljer sig inuti klotet. På så sätt har det varit möjligt att skapa en klotformad lampa med riktat ljus”, berättar designern Thomas Bernstrand. Den ljudabsorberande filtytan finns i 4 kulörer, ljusgrå, mörkgrå, beige och mörkblå  och är delvis tillverkad av polyester från återvunna PET-flaskor. Vad gäller Moon lämnas ingenting åt slumpen. Efter två års utvecklingsarbete har Bernstrand i nära samarbete med tillverkarens produktutvecklare åstadkommit en produkt där formen inte bara utnyttjas till att åstadkomma ett riktigt bra ljus, utan också för att maximera den akustiska kapaciteten. Höljet består av två akustikfiltar, med olika egenskaper, och tack vare konstruktionen kan även luften inuti lampan utnyttjas som ett ljudabsorberande material. På så sätt blir den akustiska effekten mycket hög samtidigt som materialåtgången är låg, och därmed också lampans vikt. 
Dalistyrning är standard. Moon absorberar framförallt ljud från samtal – både hög- och lågfrekventa ljud. Därför passar den perfekt i miljöer som restauranger, lobbyer, och platser för co-working. 
Levereras med en elegant textilklädd kabel som är förstärkt, vilket innebär att det inte behövs någon vajer för upphängning. Kabeln finns i flera färger, för att harmoniera med filtytan. Vid val av ljusgrå har metalldetaljerna vit strukturlack. Övriga färger har svart strukturlack. Går även att få utan lampa och blir då en utmärkt ljudabsorbent.
Teknisk information:
Armaturen är dimbar.
DALI- kompatibel som standard.
Inuti Moon finns en LED-drivrutin.
Standardinställningen är 2700 Kelvin (K), men denna kan höjas till 3000K eller 4000K.
Armaturens mikroprisma kan också enkelt bytas ut mot ett annat.
Takfäste ingår.
Elsladdens längd är 4 m.
Mått......:  Ø 550 mm
Vikt kg..:  3,1 

Priser visas exklusive moms, detta går att ändra i headern / menyn
Powered by Talex e-handelssystem